• KELY'S

Íme a Wizz Air újításai: Videóban ismerteti a légitársaság, a tervezett változtatásokat.

Frissítve: 2020. nov 21.

A közelmúltban az Egyesült Államokat is megjárt, illetve a Magyarország és Kína közötti légihidat biztosító magyar low-cost légitársaság egy rövid, ám annál hasznosabb videóban ismerteti, hogy milyen lépéseket terveznek annak érdekében, hogy az utasok az új koronavírus járvány miatt jelenleg kialakult helyzetben is, a fokozatos újra induláskor minél nagyobb biztonságban érezzék magukat a fedélzeten eltöltött idő alatt.

2020. május elejétől szigorú higiéniai előírások mellett a Wizz Air, több bázisáról is, fokozatosan tervezi újraindítani járatait. Íme a legfontosabb tudnivalók:

(Videó forrása: Wizz Air YouTube csatornája)


Ahogy a videóban is látható és a közelmúltban megjelent információkban is elhangzott, az utazás alatt az utasok közötti távolságtartást a középső ülések blokkolásával kívánják biztosítani. Ezen felül a takarításra, egyúttal a sterilizálásra is nagyobb hangsúlyt fordítanak, az utaskabin az éjszakai órákban a szigorú előírásoknak megfelelő fertőtlenítésen fog átesni.


A repülés időtartama alatt az utasoknak és a légiutaskísérőknek is kötelező lesz az arcmaszk viselése, annak ellenére, hogy a repülőgépeken használt szellőző- és klíma rendszerekben alkalmazott HEPA szűrők, a vírusok és baktériumok több, mint 99%-t kiszűrik. Ezen felül a légiutaskísérőknek kötelező lesz a gumikesztyű viselése, az utasoknak fertőtlenítő kendők kiosztása is biztosítva lesz a járatokon.


További fontos tervezett intézkedések már a földön megkezdődnek a személyes interakciók redukálásával. Az utasokat arra kéri a Wizz Air, hogy az utasfelvételt online végezzék el, minden esetleges felmerülő és/vagy szükséges és kiegészítő szolgálatást (pl. extra poggyász megváltása) már előre, még online váltsanak meg a kedves utasok, hogy az esetleges sorban állás lehetőségét minimálásra lehessen csökkenteni. Azon repülőtereken, ahol biztosított az önkiszolgáló poggyászfeladás és a gyorsított biztonsági ellenőrzés, ajánlják azok igénybevételét. A be- és kiszállási folyamat során fontos betartani az ajánlott távolságtartást.


Fontos még megemlíteni, hogy az üléstartókból a fedélzeti magazinokat a légitársaság eltávolította a fedélzeti fizetési tranzakciók esetén pedig arra kérik a kedves utasokat, hogy lehetőség szerint az érintés nélküli fizetést alkalmazzák.


Mit szóltok a tervezett változtatásokhoz? Ti terveztek a közeljövőben repülni?


22 megtekintés0 hozzászólás
0