Vegasi kalandunk bázisa, a Trump International Hotel Las Vegas

Frissítve: 4 napja

Egy éjszakás kiruccanásra érkeztünk Las Vegasba. Szállás szempontjából a Trump International Hotel Las Vegasra esett a választásunk. Számos lehetőséget kerestünk különböző foglalási portálokon, de végül a Trumpot választottuk.

A gépünk 8:45-kor landolt a McCarran nemzetközi repülőtéren, Uberbe pattanunk és a város felé vesszük az irányt. Egy kósza gondolat következtében arra gondoltunk, hogy a csomagokat letesszük a recepción, az előzetes adminisztrációt - amennyiben lehetséges - elvégezzük. Már távolról látszanak az aranyló ablakok és az aranyló név is az épület tetején. Nagyjából fél 10 körül meg is érkezünk a hotel bejáratához, amit szintén az arany díszit.

Belépünk az előkelő előcsarnokba és egy mosolygós recepciós hölgyhöz lépek, aki kedvesen fogad. Megérdeklődöm, hogy a csomagokat elhelyezhetjük-e a megőrzőben. Pár perces beszélgetést követően a kolléganő felajánlja, hogy előzetesen elvégezhetjük a "papírmunkát", töltsük ki a szükséges dokumentumokat és ha elkészül a lakosztályunk, a megadott telefonszámon értesíteni fog, így előbb is elfoglalhatjuk a szobát, mint 15 óra. Megkapjuk a szükséges információkat, sűrű elnézés közepette tájékoztat minket, hogy a külső medence karbantartás és nagyszervíz miatt nem elérhető jelenleg. Ezen gyorsan túl léptünk, hiszen nem a medencézés miatt érkeztünk, illetve a 10-15 fokos levegő hőmérséklet sem hozná meg hozzá a kedvünket. Az adminisztrációt követően egy kolléga elviszi a csomagjainkat, majd egy kis bilétát kapunk a csomagok kikéréséhez.

A nagy utazás során megéheztünk, a közeli plázába megyünk, ahol felfedezzük az étkezési lehetőségeket, hiszen mindössze 5 percnyire van a hoteltől.

Alig 1 óra telt el mióta eljöttünk a hotelből, máris csörög is a telefon, hogy elkészült a szobánk, ha gondoljuk akár már át is vehetjük a kulcskártyákat.

Nem sokkal később visszaérünk, még beállítják a Wi-Fi kódot, kifizetjük a kauciót, ami 100 USD, amit természetesen a kulcsok leadását követően visszakapunk kijelentkezéskor. A szállásdíjat már előzetesen rendeztük a resort feevel együtt, még itthonról, Magyarországról.


Megkapjuk a kulcsokat, a csomagokat felvesszük és a liftek felé vesszük az irányt. Útközben meglátjuk a Trump Shopot is, ahol a láncolat alapító tulajdonosának, illetve az Egyesült Államok regnáló elnökének, Donald J. Trumpnak souvenirjei (sapkák, pólók, kitűzők, hűtőmágnese) különböző italok, illetve egyéb termékek is vásárolhatók. Ide majd később betérünk még. A hotelben nem működik casino.

A lobbyn és folyosókon is az arany és a fekete dominál, igazi exkluzív elegancia érzését kelti a vendégben.

A liftekhez (fölső kép), valalmint a szobákhoz (alsó kép) vezető folyosók.

A lakosztályunk, a 4702-es szoba, a hotel 47. emeletén van, ahonnan pazar a kilátás a Las Vegas Stripre. Sorra ismerjük fel az ikonikos vegasi hoteleket, Treasure Island, Palazzo, Venetian Hotel, Mirage Hotel, Caesars Palace, Bellagio, Aria Hotel, az óriáskerék, Eiffel Tower Restaurant.

A szobákról

A szoba belső kialakítása is azonos a közösségi terekben tapasztaltakkal, harmóniában vannak. Az ágy extra méretű, kényelmes, ha valaki gyermekkel érkezik, nekik egy kihúzható kanapé is van.

Teakonyha is helyet kapott, ahol minihűtő, kétlapos indukciós főzőlap, kenyérpirító, kávéfőző is van, bekészítve személyenként 2 db kávé kapszula, 2 db tea kapszula, 1-1 üveg Trump víz, melyek a tartózkodás során korlátlanul fogyaszthatók, pótlással kapcsolatban a houskeeping vezetőt lehet keresni. A beépített szekrényben személyenként bekészített 1-1 db köntös, lenyitható vasalódeszka is. Az ágy mellett a különböző szolgáltatások jegyzéke, árlista a szobaszervízhez is megtalálható.

Fürdőszoba

A fürdőszoba is az exkluzivitást sugallja, saját márkás pipere bekészítéssel, megszámlálhatatlan mennyiségű kis- és nagytörölközővel, nagy méretű zuhanyzóval, leválasztott mellékhelyiséggel, pezsgőfürdős káddal. (A lentebbi galériában, a nyíllal (>) tudsz lapozni.)

Tisztaság

A közösségi terek, valamint a szobák is makulátlanul tiszták. A szobában a kritikus pontok is mind tiszták. Nincs hiba az ajtók fölső élénél, a hűtőben, a poharaknál és bögréknél, a csempéknél és a fúgáknál, az ágy alatt, de még a függöny mögött sem. A tisztaság 10-ből 10 pont.

Felszereltség és szolgáltatások

Az egység felszereltségét tekintve sem találni kivetni valót. Minden megtalálható, ami a kényelmedet szolgálja. Ha valamire szükséged van, a szobaszervíz rövid időn belül teljesíti igényeidet. A spa zónában számos szolgáltatás közül választhatsz, legyen szó masszázsról, kozmetikáról, fodrászatról, széles kínálattal várnak. 10-ből 10 pont.

Személyzet

A személyzet hozzáállását már az elején bemutattam, abszolút vendégcentrikus, ahogy ez egy 4 csillag pluszos hotel esetében elvárható. A korai check-in meglepett, ráadásul extra díjat nem számítottak fel érte. Mivel csak 10 pontot lehet adni, természetesen 10 pont jár nekik is.

Elhelyezkedés, megközelítés

A Trump Hotel már a Strip végén helyezkedik el, ami a mi esetünkben inkább előnnyé vált, mint hátránnyá. Mivel "látni" jöttünk Vegasba, az elején tudtuk kezdeni a Strip felfedezését. A hotelnek nagy előnye, hogy pár perce van a Fashion Show Mall. Ha valaki célzottan szeretne menni, igényelheti a hotel buszának transzfer szolgáltatását a Stripre is. A szállásdíjunk tartalmazta ezt a szolgáltatást is, de nem tartottunk rá igényt. 10-ből 10 pont.

Ár-érték arány

Azért a pénzért amit fizettünk, visszakaptuk azt a szolgáltatást és minőséget amit vártunk - ráadásul mindezt Vegasban -, sőt, néha úgy éreztük, hogy olykor nagyobb értéket kapunk (lásd a recepció munkáját) vissza. 10-ből szintén 10 pont.

Összegzés

A szálloda összességében egy vendégközpontú, nem a nagy üzemet és a futószalagot érzed és kapod személyzettől. Mindig vidáman, kedvesen fordulnak hozzád. Igaz, nem főszezonban (február) voltunk, de ennek ellenére látszott, hogy nem fél házon üzemel a szálloda. Nekünk teljesen megfelelt minden szempont ez a szállás. Természetesen bármikor visszatérnék, visszatérnénk. Ha Vegasba utazol, ezt a hotelt bátran ajánljuk.


Mi erre a rövid tartózkodásra direkt ellátás nélkül foglaltunk, mert minden percét szerettük volna kiélvezni a "Sin Cityben" töltött időnknek, így az étkezéseink is kint a városban történtek, ahol az éhség éppen elért minket nappal, éjjel, vagy hajnalban.

Magáról Las Vegasról nem sok információ kapott helyett e bejegyzésben, ez egy külön posztot kap.

0