#AMERIKALAND - 1. rész - A KEZDETEK

Hosszú idő után elérkezett a várva várt nap. 2020.02.17., 06:05-kor megkezdjük utunkat a világ egyik leglüktetőbb városába, Miamiba. Több hónapos kutatómunka gyümölcse fog beérni, hiszen az egészet egyéni szervezésben töltjük el idegenvezető bevonása nélkül, azt szeretnénk, hogy az egészet a mi igényeinkre szabottan, mástól függetlenül éljük át és meg, a nagy AMERIKÁBAN!

Minden készen áll, a csomagok, az utazáshoz szükséges dokumentumok, az összeállított programok lefűzve. Repülőjegy tekintetében a Lufthansára esett a választásunk - az ok kicsivel lejjebb fog kiderülni -, egy kényelmes átszállással, amit a müncheni Franz Josef Strauß repülőtéren töltünk el. Budapestről egy A320-as Airbussal vesszük célba irányt, melynek indulása 6:05-re van kiírva. Izgatottak vagyunk, hiszen tudjuk, nagyjából 15 óra múlva már az USA-ba való belépésre fogunk várni.


Megtörténik a pushback, a kapitány bemondja a fontos tudnivalókat, üres szék nélkül hagyjuk el a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér aszfaltját, nagyjából 1 óra múlva, már a landoláshoz készülünk a müncheni repülőtér légterében. Felszállást követően nem sokkal megkapjuk a reggeli "snacket", ami egy jónak mondható vaníliás-meggyes péksütemény. Egy kis narancs juice és kávé kíséretében merengünk a reggeli napkeltében. Kis idő múltán, érkezünk München közelébe, majd landolunk is.

Hangulatos repülőtér, hatalmas üveg felülettel ellátott a terminál, ahonnan gyönyörű a kilátás van az aszfaltra, mindkét oldalra. Itt kicsivel több, mint 4 órát fogunk várakozni, de sorban érkeznek és távoznak a kisebb-nagyobb "madarak", így gyorsan el fog telni az a 4 óra. Peregnek a percek, közeledik az idő, elindulunk az L kapukhoz. Várjuk a beszállást, és begurul ... a Lufthansa egyik A380-800-asa. Pár percre rá megérkezik egy másik is, más úticéllal, egyszerűen csodálatos látványt nyújtanak. Elkezdődik a beszállás, lassan indulás. Ismét foglalt az összes szék, elgurulunk a kaputól, irány a futópálya.

Az ablakon kinézve a gigantikus méretű szárny látványa fogad. Pár perc taxizás után megérkezünk a futópályához, ráfordulást követően szinte teljes teljesítménnyel dolgozik a két pár hajtómű, hogy a levegőbe emelje a gigantikus „madarat”, amivel kicsivel több, mint 10 órás utazás vár ránk.

A külső kamerákon keresztül végig figyelemmel követtük a felszállást, levegőben vagyunk.

A személyzet kedves, elkezdjük felfedezni a médiaközpontot, a filmválasztékot. Érkezik a személyzet, gyümölcslevet, colát, ásványvizet, fehérbort, vörösbort, teát és kávét kínálnak. Másfél órával a felszállást követően, elkezdődik a melegétel felszolgálása is. A választék egy tésztás étel, illetve marhahúsos étel, melyből utóbbit választottuk. Marharagú, galuskával (nokedli) csokis sütemény és gyümölcs válogatás vár ránk. Viszonylag gyorsan telik az idő, Nagy Britanniát, Izlandot, Grönlandot magunk mögött hagyva, megérkezünk Kanada fölé, pár óra múlva megérkezünk Miamiba, de előtte még következik New York, Washington, Charlotte, Savannah. Érkezés előtt nagyjából másfél - két órával, szervírozásra kerül a hideg étkezés is. Egy körözöttes szendvics, sajttal, illetve gyümölcsfalatokat és csokoládét kapunk.

Az étkezés után nem sokkal ráfordulunk Miamira. A ráforduláskor csodálatos a rálátás a városara, szerencsénk van, szép időben érkezünk. Key Biscaynetől egészen Hollywood Beachig ellátáni, Brickell és Downtown Miami felhőkarcolói egymás mellett sorakozva, igazán érdekes látványt adnak. Berepülünk az Everglades fölé, s megkezdjük a landolást. Néhány perc elteltével földet érünk, itteni idő szerint 17 óra magasságában, majd begurulunk a kapunkhoz, s megkezdődik a kiszállás.

Sietünk, hogy mihamarabb odaérjünk a beléptető zónához, izgatottak vagyunk, hiszen hamarosan "belépünk" az Államok területére. Hosszú a sor, több százan várunk, hogy belépjünk. Lassan haladunk, nagyjából 70 perc várakozás után mi is odaérünk egy vámtiszthez. Néhány kérdés, ujjlenyomat vétel, egy fotó és már mehetünk is felvenni a csomagunkat. Fél 7 után már a terminál előtt vagyunk, elképesztő magas páratartalom, 28 fok és a következő feladatunk, bejutni a szállásra, Downtownba. Ezt Uber segítségével tesszük meg. Alig 20 perc és megérkezünk szállásunkra, ami a Domio Downtown Miami egyik apartmanja. Alig 5 perc múlva már a 26. emeleten található apartman erkélyéről csodáljuk a várost.

A csomagokat letesszük meg sem érezzük, hogy több mint 40 órája talpon vagyunk és el is indulunk a városba, felfedezzük a környéket. 500 méteren belül American Airlines Aréna, Bayside Park és Marketplace... Indul a kéthetes kaland. :)

A kéthetes kaland több blogbejegyzésben kerül publikálásra. Ha értesülni szeretnél a következő beszámolóról, az érintett szálláshelyekről alkotott véleményről, akkor kérj értesítőt.

Ízlelítőül: Miami Beach és az art deco építészet, Grand Bahama, Little Havana, Las Vegas, Everglades Nemzeti Park és aligátor les, Miami Heat NBA kosármeccs.

0